Τσακαλώτος: «Αδικος ο Προϋπολογισμός αλλά τον ψηφίσαμε για να μην γίνουν εκλογές και έρθει ο συνασπισμός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ»
Ο προϋπολογισμός δεν είναι δίκαιος, παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, αλλά είναι υπό συγκεκριμένες συνθήκες και οδηγεί σε έξοδο από τα μνημόνια.

«Είναι αυτός ο Προϋπολογισμός δίκαιος; Με απόλυτο τρόπο δεν είναι, το αναγνωρίζουμε» είπε ο υπουργός Οικονομικών. «Αλλά είναι μέσα σε συγκεκριμένο πλαίσιο και πολιτικο-κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες. Και θα κριθεί για το αν προσπαθεί ν’ αυξήσει την Δικαιοσύνη όσο μπορεί, ν’ ανατρέψει άλλες πολιτικές για τους εργαζόμενους, αν ανοίγει δρόμο για να βγούμε από τα Μνημόνια», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσακαλώτος είπε επίσης ότι «θα μπορούσαμε να πούμε επειδή είναι άδικος να μην ψηφίσουμε να πάμε σε εκλογές να έρθει συνασπισμός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ… δεν το επιλέξαμε».

Σε ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου, με τίτλο: «Ο Μάγος του Οζ παρεισέφρησε στον… προϋπολογισμό», καταγράφεται η πλήρης δήλωση του κ. Τσακαλώτου και σημειώνεται ότι «αμέσως άρχισε το γνωστό παιχνίδι της κοπτοραπτικής: επιλέχθηκαν φράσεις, «ξεχάστηκαν» λέξεις ή άλλαξαν σειρά, ενώ δεν υπήρξε ούτε μία αναφορά στο πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η χώρα, άρα και ο προϋπολογισμός, όπως επεσήμανε ο υπουργός».

Σημειώνεται ακόμη η αναφορά του υπουργού ότι «εμείς έχουμε επιλέξει να παλέψουμε εντός αυτών των συσχετισμών».

«Με γνώμονα το αξίωμα που κυριαρχεί σε συγκεκριμένα μέσα, «μην αφήνεις την αλήθεια να χαλάσει μια ωραία ιστορία», γράφουν για… καταψήφιση, διαφωνία Τσακαλώτου με τον προϋπολογισμό κ.λπ. Δυστυχώς γι’ αυτούς, ούτε ο Μάγος του Οζ δεν θα μπορέσει να τους βοηθήσει να κάνουν τη φαντασίωσή τους πραγματικότητα – άλλωστε Σμαραγδένια Πολιτεία δεν υπάρχει! Μόνο φορολογικοί παράδεισοι που όλοι αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά!…», καταλήγει το ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου.

Για τα Paradise Papers με αιχμή για Ν.Δ.

Αναφερόμενος στην υπόθεση των Paradise Papers, ο υπουργός Οικονομικών άφησε αιχμές για; Τη Ν.Δ. λέγοντας χαρακτηριστικά «Ο Κύριός μας στην Αγία Γραφή είπε για φτώχεια, αγάπη, αλλά έκανε λάθος, είχε προβλέψει ότι η καμήλα είναι δυσκολότερο να περάσει από τη βελόνα, παρά ο πλούσιος στον παράδεισο, εσείς τον διαψεύσατε υπάρχουν πλούσιοι που πάνε σε παραδείσιους νήσους – εσείς όταν λέμε για καμήλες και πλουσίους κερδίζουν οι δικοί σας με 7-1 -. Διαψεύσατε ακόμη και τον ΚΥΡΙΟ μας…»

[real]

138
shares
Κοινοποιήστε στο Facebook
Κοινοποιήστε στο Twitter
Τελευταία Άρθρα:
Τελευταία Άρθρα:
Βίτσας: «Στις ΗΠΑ δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στην επίσκεψη Τσίπρα»
Τσίπρας: «Στην Αθήνα βλέπουμε τουρίστες όχι κλεφτοπόλεμο με κουκουλοφόρους»
Άντρας νόμιζε ότι είχε καρκινικό όγκο στα πνευμόνια αλλά ήταν playmobil
Πάνω από 6 δισ. τα «φέσια» του Δημοσίου τον Αύγουστο
12 Γυναίκες εξομολογούνται το χειρότερο πράγμα που άκουσαν από τους ανίδεους συζύγους τους, όταν ήταν έγκυες.
Τρομακτικές Καταστάσεις Που Κατέγραψε η Κάμερα (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπαίνει μια ξανθιά σε ένα φαρμακείο και ρωτάει
Ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τις συναλλαγές με δολάρια σε όλα τα ρωσικά λιμάνια
Τσακαλώτος: «Η σύζυγός μου βγάζει περισσότερα λεφτά από εμένα»
Να τι συμβαίνει όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με ανέμους ταχύτητας … 175 χλμ. [video]