Δημοσίευσε μια Φωτογραφία από την Παραλία και Σόκαρε το Διαδίκτυο. Ο Λόγος; Θα σας Κάνει να Ανατριχιάσετε!
Καθώς τα κοινωνικά δίκτυα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, πολλοί μιλάνε κυνικά για τα πλεονεκτήματα που προφέρουν. Σίγουρα έχουν κάνει την επικοινωνία με ανθρώπους από όλο τον κόσμο πιο εύκολη, αλλά πολλοί έχουν απογοητευτεί από τις άλλες χρήσεις τους.

Οι περισσότεροι ξεχνάνε ότι τα κοινωνικά δίκτυα έχουν ακόμα μια σημαντική λειτουργία: διαδίδουν χρήσιμες πληροφορίες πολύ γρήγορα. Τελευταία, πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν το Facebook και τις άλλες κοινωνικές πλατφόρμες για να προειδοποιήσουν για τους καθημερινούς κινδύνους.

Στις 6 Ιουλίου 2017, η Haley Oscar προειδοποίησε τους διαδικτυακούς της φίλους μέσω Facebook για κάτι τρομακτικό που της συνέβη όσο έκανε ηλιοθεραπεία δίπλα σε μια λίμνη: την πλησίασε ένας παράξενος άντρας και άρχισε να της κάνει ανάρμοστες ερωτήσεις. Η Haley συνειδητοποίησε ότι ίσως πρόκειται για κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων κι έτσι ενημέρωσε τους φίλους της να προσέχουν.

Δημοσίευσε μια Φωτογραφία από την Παραλία και Σόκαρε το Διαδίκτυο. Ο Λόγος; Θα σας Κάνει να Ανατριχιάσετε! - Εικόνα2

Η Haley δημοσίευσε την εμπειρία της στο Facebook, ελπίζοντας ότι έτσι θα ενημερώσει τον κόσμο της κοινότητας της. Μέσα σε μερικές εβδομάδες, η δημοσίευση της έγινε viral. Έχει πάνω από 10.000 κοινοποιήσεις.

Δημοσίευσε μια Φωτογραφία από την Παραλία και Σόκαρε το Διαδίκτυο. Ο Λόγος; Θα σας Κάνει να Ανατριχιάσετε! - Εικόνα3

Έγραψε:

«Κάτι παράξενο συνέβη σήμερα ενώ έκανα ηλιοθεραπεία στην λίμνη… ένας άντρας κοντά στα 50 περπατούσε συνεχώς πίσω μου και μετά με πλησίασε και προσπάθησε να μου μιλήσει για τα τατουάζ μου, ενώ κοιτούσε εμφανώς τα οπίσθια μου… αλλά δεν είναι αυτό το τρομακτικό κομμάτι.

Όσες φορές κι αν του το ζήτησα, δεν με άφησε ήσυχη. Στεκόταν σε σημείο από όπου έβλεπε τέλεια τα πάντα εκτός από το πρόσωπο μου και μου έκανε παράξενες ερωτήσεις, όπως:

“Έχεις φίλους;” “Έχεις πολλούς ανθρώπους που νοιάζονται για σένα;” “Αν έχεις φίλους, πού είναι;” “Έχεις καλό πιστωτικό όριο; Πού είναι η κάρτα σου;” “Πόσο μακριά μένεις από δω με τα πόδια;” “Σε ποιο λύκειο πήγαινες;” “Έχεις παιδί, άρα προφανώς είσαι σeξουαλικά ενεργή, απολαμβάνεις τον πόνο, όπως αυτόν ενός τατουάζ;”»

Δημοσίευσε μια Φωτογραφία από την Παραλία και Σόκαρε το Διαδίκτυο. Ο Λόγος; Θα σας Κάνει να Ανατριχιάσετε! - Εικόνα4

«Ευχαριστώ την καλύτερη μου φίλη, Mandi Fuentes που πήρε και με βοήθησε να τον ξεφορτωθώ. Μόλις πήρε, εκείνος κυριολεκτικά έτρεξε. Ισχυρίστηκε ότι ήταν από το Waukegan και ότι ήταν εκεί μόνος. Μιλούσε σπαστά αγγλικά και είμαι 99% σίγουρη ότι ήταν έμπορος λευκής σαρκός από τις ερωτήσεις που μου έκανε.

Προφανώς και δεν απάντησα σε αυτές τις ερωτήσεις, τον αγνοούσα και του ζητούσα να με αφήσει ήσυχη. Φοβόμουν να σηκωθώ και να πάω στο αυτοκίνητο μου, γιατί 1. είναι πολύ πιο εύκολο να σε αρπάξει κάποιος όταν είσαι όρθιος παρά ξαπλωμένο και 2. γιατί δεν ήθελα να δει τι αυτοκίνητο οδηγώ ή να με ακολουθήσει σπίτι. Όταν έφυγε, συνέχισε να κάνει κύκλους στο νησί Simmons για άλλα 20 λεπτά και τελικά έφυγε.

Γυναίκες, παρακαλώ προσέχετε, αν πάτε στην λίμνη μόνες, πείτε σε κάποιον πού είστε και πάρτε τα μέτρα σας! Κανείς άντρας δεν με έχει κάνει ποτέ να αισθανθώ τόσο άβολα και να φοβηθώ για την ασφάλεια μου.»

Μετά το περιστατικό – και μερικά ακόμη στην κοινότητα -η τοπική αστυνομία του Kenosha έβγαλε ανακοίνωση. Σύμφωνα με ειδησεογραφικό σταθμό του Milwaukee, «Οι αρχές λένε ότι ο αυτοκινητόδρομος Ι-94 ανάμεσα στο Milwaukee και το Σικάγο είναι στόχος εμπορίας ανθρώπων, γιατί οδηγεί σε πολλούς προορισμούς.»

Η τοπική σχολική διεύθυνση επίσης έβγαλε σχετική ανακοίνωση στην σελίδα τους στο Facebook. Πολλοί ακούνε για την εμπορία ανθρώπων και υποθέτουν ότι δεν θα τους συμβεί ποτέ. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζουν όλοι τους κινδύνους.

Μια μέρα μετά την αρχική της δημοσίευση, η Haley δημοσίευσε ενημέρωση, λέγοντας ότι θα υπάρχει αστυνόμευση στην λίμνη, λόγω των πολλών κοινοποιήσεων της δημοσίευσης της. Οι φίλοι της σχολίασαν γράφοντας μηνύματα υποστήριξης γι’αυτό που της συνέβη.

Δυστυχώς, όταν η Haley πήγε την πρώτη φορά στην αστυνομία, δεν θεώρησαν τις πληροφορίες επαρκείς – αλλά με την υποστήριξη των φίλων και των συγγενών της (αλλά και αγνώστων), η αστυνομία συνειδητοποίησε ότι η υπόθεση ήταν σοβαρή και ότι έπρεπε να κάνουν επίσημη έρευνα.

Στην τρίτη ενημέρωση της έδωσε πληροφορίες για πηγές εμπορίας ανθρώπων. Αν ακούσετε για εμπορία ανθρώπων στο μέρος όπου ζείτε, επικοινωνήστε με τις τοπικές αρχές.

Πηγή

165
shares
Κοινοποιήστε στο Facebook
Κοινοποιήστε στο Twitter
Τελευταία Άρθρα:
Τελευταία Άρθρα:
17 Σπάνιες Ιστορικές Φωτογραφίες που Αξίζει να Δείτε Όλοι! Απλά Δείτε την Γυναίκα με την πιο Λεπτή Μέση στον Κόσμο!
Νύφη στην Ολλανδία προκαλεί παγκόσμια αίσθηση με την φωτογράφιση γάμου της
Άντρας κάνει τζόκινγκ και σπρώχνει γυναίκα για να τη χτυπήσουν τα αυτοκίνητα
15 Πολύτιμες Συμβουλές για να μην Αρπάξετε καμία Φθινοπωρινή Ίωση τώρα που αρχίζουν τα Κρύα. Ιδιαίτερη Προσοχή στην 7η!
Οι 3 Τύποι Σώματος και ΠΩΣ Καθορίζουν την Απώλεια Βάρους. Ειδικά για τον 3ο δεν Είχαμε Ιδέα!
ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν Έχετε Συχνά Πονοκεφάλους, Φούσκωμα ή Υπνηλία, τότε Μάλλον Ευθύνεται ο…
13 από τις ΠΙΟ όμορφες Δίδυμες, Τρίδυμες και Τετράδυμες αδέρφες που έχουν γεννηθεί ποτέ στη Γη!
Λάρισα: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Άγγελος Κουρούκας – Δάκρυα για τον άτυχο νεαρό [pics]
Τι μισθό παίρνει ένας δήμαρχος στην Ελλάδα;
Το άγνωστο εξωτικό νησί της Ελλάδας με τον κρυμμένο άσσο στο μανίκι