Γεννηματά στη Βουλή: Όσο γρηγορότερα φύγετε τόσο το καλύτερο και για σας και για τη χώρα  
«Αποτέλεσμα της πολιτικής σας είναι η φτωχοποίηση της κοινωνίας». «Είναι ξεκάθαρο ότι ο κύκλος σας έκλεισε, γι’ αυτό όσο γρηγορότερα φύγετε τόσο το καλύτερο και για σας και για τη χώρα.

Εδώ που φέρατε τα πράγματα, η λύση περνά μέσα από εκλογές, τη λύση πρέπει να τη δώσει ο ελληνικός λαός με νέα ετυμηγορία», τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά στη Βουλή, κατά τη δευτερολογία της στην προ ημερησίας συζήτηση για την Οικονομία.

«Στην πρωτολογία μου μίλησα για την πολιτική σας κατάντια. Αμέσως μετά εμφανίστηκε ο συγκυβερνήτης σας και το επιβεβαίωσε. Να τη χαίρεστε αυτή τη συγκυβέρνηση.

Να χαίρεστε το ύφος και το ήθος σας σε σχέση με τους πολιτικούς σας αντιπάλους και τους προκατόχους σας. Λυπάμαι για αυτό τον κατήφορο», ανέφερε η κ. Γεννηματά σχετικά με την αναφορά του Πάνου Καμμένου στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συζήτηση για την τρομοκρατία και τη βiα ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δείχνουμε ότι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε ούτε και για τη τρομοκρατία», είπε και προσέθεσε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η βiα και η τρομοκρατία δεν προέρχονται μόνο από την άκρα Αριστερά. Υπάρχει η ΧΑ, υπάρχει ο φασισμός, υπάρχει η ακροδεξιά και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε».

Με αφορμή τις δηλώσεις παραγόντων των θεσμών για «λίγα ακόμη μέτρα το φθινόπωρο», η κ. Γεννηματά απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό:

«Γιατί δεν μας λέτε σε τι έχετε δεσμευτεί;» είπε, ενώ κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι η ανεργία δεν λύνεται με οκτάμηνες συμβάσεις οι οποίες , όπως είπε, «εξυπηρετούν τις πελατειακές σας σχέσεις».

Απάντηση έδωσε και στην ικανοποίηση που εξέφρασε ο πρωθυπουργός για την απόφαση του Εurogroup για το χρέος, τονίζοντας ότι ήταν επανάληψη της απόφασης του 2012. «Πρόκειται για αστοιχείωτη αναφορά, που λέτε και εσείς. Γιατί αν δεν διαστρεβλώνετε πάλι την αλήθεια, σημαίνει ότι δεν έχετε διαβάσει την απόφαση.

Η απόφαση μιλά για απόλυτα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και συγκεκριμένα μέτρα που θα εφαρμόζονταν αμέσως μετά τη λήξη του προγράμματος το 2014. Μας είπατε ακόμα ότι θα στηρίξουν οι εταίροι μετά το 2018 για να βγούμε στις αγορές. Πράγματι το αναφέρει η απόφαση.

Εκείνο όμως που δεν μας είπατε, όμως, είναι ότι πρόκειται για ακριβή αντιγραφή της απόφασης του Eurogroup του 2012 που προέβλεπε το ίδιο για το 2014. Δυόμισι χρόνια χαμένα με αποκλειστική δική σας ευθύνη κ. Τσίπρα», κατέληξε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

[in] [newsit]

396
shares
Κοινοποιήστε στο Facebook
Κοινοποιήστε στο Twitter
Τελευταία Άρθρα:
Τελευταία Άρθρα:
Η αντίδραση αυτού του μικρού στον ήχο του κλαρινέτου είναι απερίγραπτη
ΤΕΣΤ: Πόσο καλά ξέρετε τους νομούς της Ελλάδας;
Δείτε το με… μεγάλη προσοχή: Τι πραγματικά πίνουμε όταν καταπιούμε νερό στη θάλασσα
Δείτε για Πρώτη Φορά την Κόρη της Νικόλ Σμιθ! Δεν θα πιστεύετε ΠΟΣΟ μοιάζει με την Μητέρα της!
Καλλιτέχνης βάφει ξανά κούκλες του εμπορίου για να μοιάζουν πιο ρεαλιστικές
Πώς μπορείτε να κερδίσετε έκπτωση έως και 21% στο λογαριασμό της ΔΕΗ
Έχει γίνει πανικός με το καρύκευμα που ο χυμός του ισοδυναμεί με 60 λεπτά στο γυμναστήριο!
Μωρό γεννήθηκε 18 κιλά και είναι το μεγαλύτερο σε όλο το κόσμο! Δεν θα πιστεύετε όμως πόσο ζυγίζει η μαμά του
Nα είσαι ευγνώμων γι’ αυτό που έχεις – To βίντεο που έχει κάνει 172 εκατ. ανθρώπους να κλάψουν!
ΑΥΤΗ είναι η Απίστευτη Αποζημίωση που θα πάρει η Ατυχη Μητέρα του Αδικοχαμένου Άλεξ απο του γονείς των πέντε ανηλίκων.