Να πόσο νερό πρέπει να πίνετε για να χάσετε βάρος

Το νερό είναι ένα σημαντικό στοιχείο για πάρα πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Βασικά αποτελούμαστε κατά 50-75% από νερό, ανάλογα με τη σύνθεση του σώματος.
Το νερό είναι υπεύθυνο για ένα πλήθος διαφορετικών λειτουργιών του σώματος όπως την ρύθμιση της θερμοκρασίας, την μεταφορά του οξυγόνου και των θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα, την επεξεργασία των μεταλλικών στοιχείων, βοηθά στην πέψη, προστατεύει τα όργανα και τους ιστούς του σώματος και λιπαίνει τις αρθρώσεις, μεταξύ άλλων.


Το νερό είναι ζωή και το καθαρό νερό είναι υγεία, έλεγε η Όντρεϊ Χέπμπορν και σίγουρα είχε δίκιο.

Α! Αυξάνει και τον μεταβολισμό. Ακριβώς στην περίπτωση που θα θέλατε να μάθετε αν το νερό μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε μερικά κιλά που δεν λένε να πέσουν, η απάντηση είναι ένα ηχηρό ‘ΝΑΙ!’

Σύμφωνα με μια επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, πίνοντας 480 γραμμάρια νερού αυξάνεται ο μεταβολικός ρυθμός κατά 30% σε υγιείς άνδρες και γυναίκες. Το μέγιστο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται 30-40 λεπτά μετά την κατανάλωσή του.

Ας δούμε μια άλλη μελέτη, που αναδεικνύει τις ιδιότητες της απώλειας βάρους του νερού. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Birmingham του Ηνωμένου Βασιλείου διεξήγαγαν ένα πείραμα 12 εβδομάδων με 84 παχύσαρκους ενήλικες που τους δόθηκαν βασικές συμβουλές απώλειας βάρους και τους χώρισαν σε δυο ομάδες.

Η πρώτη ομάδα έλαβε εντολή να πίνει περίπου 450 γραμμάρια νερού μισή ώρα πριν από τα γεύματα, ενώ η δεύτερη ομάδα έπρεπε να φανταστεί ότι το στομάχι ήταν γεμάτο πριν από κάθε γεύμα. Στο συμπέρασμά του, το πείραμα αποκάλυψε ότι η πρώτη ομάδα έχασε τρία κιλά περισσότερα από ό, τι η δεύτερη.

Αυτά είναι πολύ ευπρόσδεκτα νέα ​​για όσους έχουν την επιθυμία να χάσουν μερικά κιλά, αλλά θα πρέπει να πίνουν και επαρκή ποσότητα νερού.

Πριν ερευνήσουμε περισσότερο την σχέση μεταξύ της πρόσληψης νερού και της απώλειας βάρους, ας κάνουμε μια σύντομη λίστα για τα άλλα οφέλη από το H2O:
Βοηθά στη διατήρηση μας σε εγρήγορση
Αποτρέπει τους πονοκεφάλους
Ενισχύει τις γνωστικές ικανότητες
Προστατεύει την καρδιά μας

Αν είστε πράγματι ανάμεσα σε αυτούς που προσπαθούν να χάσουν μερικά κιλά, η σωστή ενυδάτωση θα πρέπει να είναι ένας βασικός παράγοντας. Εκτός από την πρόσληψη του νερού πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από κάθε σωματική δραστηριότητα, θα πρέπει να παρακολουθούμε την πρόσληψη του νερού μας κατά την διάρκεια όλης της ημέρας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς η σωστή ποσότητα κατανάλωσης νερού μπορεί να εξασφαλίσει ότι ο μεταβολισμό μας λειτουργεί σε πλήρη ισχύ ενώ ταυτόχρονα καταστέλλεται η επιθυμία για περισσότερο φαγητό.

Παρακάτω σας παρέχουμε τον τύπο για τον υπολογισμό της βέλτιστης πρόσληψης νερού, καθώς και μια λεπτομερή ανάλυση εύρεσης της ποσότητας νερού που χρειάζεστε ανάλογα με το σωματικό βάρος σας.

Προφανώς, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το ακριβές βάρος μας για τον προσδιορισμό της βέλτιστης κατανάλωσης νερού. Αυτό είναι απαραίτητο, δεδομένου ότι, όσο περισσότερα τα κιλά τόσο μεγαλύτερη η πρόσληψη νερού που θα πρέπει να αυξηθεί αναλόγως. Επίσης, πρέπει να προσδιορίστε το επίπεδο δραστηριότητας.

Το επίπεδο στο οποίο θα ασκηθείτε οι ίδιοι φυσικά έχει άμεση συσχέτιση με την πρόσληψη του νερού. Όταν ασκούμαστε ή κάνουμε επίπονες ασκήσεις το σώμα μας θα αποβάλει φυσικά νερό,πράγμα που σημαίνει ότι αυτό πρέπει να αντικατασταθεί.

Για κάθε 30 λεπτά άσκησης προσθέστε 450 γραμμάρια νερό (δυο ποτήρια νερό).

Για να βρείτε το νερό που χρειάζεται για να αδυνατίσετε με 30 λεπτά άσκηση και σύμφωνα με τα κιλά σας υπολογίστε: (σύμφωνα με τον μαθηματικό τύπο εδώ)

Κιλά x 0,0326 =λίτρα νερού που πρέπει να πίνετε

Διαιρώντας τα λίτρα δια 0,22 (220 gr ένα ποτήρι νερό), βρίσκετε τα ποτήρια νερού που χρειάζονται για τα κιλά σας.

Προσθέστε άλλα (2) ποτήρια για την άσκηση 30 λεπτών.

Για όσους δεν θέλουν ή βαριούνται να κάνουν τις πράξεις, η ομάδα μας τις έκανε για εσάς, στον παρακάτω πίνακα, για να σας κάνει την ζωή πιο εύκολη.
Κιλά Νερό σε λίτρα Νερό σε ποτήρια 2 ποτήρια για κάθε 30 λεπτά άσκησης 60 2,0 9 11 65 2,1 9,5 11,5 70 2,3 10,5 12,5 75 2,5 11 13 80 2,6 12 14 85 2,8 13 15 90 2,9 13 15 95 3,1 14 16 100 3,3 15 17 105 3,4 15,5 17,5 110 3,6 16 18 115 3,8 17 19 120 4,0 18 20
375
shares
Κοινοποιήστε στο Facebook
Κοινοποιήστε στο Twitter
Τελευταία Άρθρα:
Τελευταία Άρθρα:
Ειδικός σε αυτοσχέδιες κατασκευές χρησιμοποιεί έναν πίνακα με τρύπες για να οργανώσει το σπίτι με τους πιο έξυπνους τρόπους. Δείτε 11 ιδέες!
Πώς να κάνετε καλή εντύπωση στον συνομιλητή σας σε μόλις πέντε λεπτά
Η καλύτερη άσκηση για να κάψετε λίπος και να βελτιώσετε την στάση του σώματός σας
Τρόποι για να ξεχωρίσετε ένα έμφραγμα από μια κρίση πανικού
Βρέθηκε σε τουαλέτα ταβέρνας στο Ναύπλιο κρυφή κάμερα με μορφή κρεμάστρας
Fitness blogger έχει να ξυρίσει το σώμα της έναν ολόκληρο χρόνο
Ασυμβίβαστη η γιόγκα με την ορθόδοξη πίστη σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή Κρήτης
Καλλιτέχνης κατάφερε να κλωσσήσει αυγά κότας μετά από τρεις εβδομάδες
Τι τρώνε οι Νορβηγοί και είναι οι πιο υγιείς άνθρωποι του πλανήτη;
Αλτσχάιμερ: Το νου σας στα 10 πρώιμα συμπτώματα